Humor en spelletjes tijdens week van de opvoeding

Anneke Wijsman
Santpoort-Noord

Kim Lian in het Kennemer Theater in Beverwijk, een puberexpert in dorpshuis Het Terras in Santpoort-Noord. Het heeft allemaal te maken met de landelijke Week van de Opvoeding, die vandaag start. Centraal hierin staat het contact tussen opvoeder, kind en professional. In Velsen en buurgemeente Beverwijk wordt deze week op verschillende manieren aandacht besteed aan ’opvoeden’.

Voor de kinderen is er feest, voor de opvoeders zijn er antwoorden op vragen en uitleg. Twee gratis toegankelijke lezingen bieden mogelijk een handvat bij de het grootbrengen van kinderen. Want of het nu om peuters of pubers gaat, iedere opvoeder kan wel eens een steuntje in de rug gebruiken, en daarbij helpt een verhelderende uitleg of een andere kijk op het gedrag van kinderen.

Puberexpert Marina van der Wal houdt dinsdagavond 4 oktober in dorpshuis Het Terras in Santpoort-Noord bijvoorbeeld de lezing ’Puber in huis, hoe houd je het gezellig’. Daarin verklaart ze ontwikkelingen van het puberbrein. Sommige dingen kúnnen die tieners gewoon nog niet, zelfs al zouden ze het willen, legt ze met veel humor en voorbeelden uit. In verband met het beperkte aantal plaatsen, is aanmelden vooraf voor een gratis ticket via www.weekvandeopvoeding.nl noodzakelijk.

De avond daarna, woensdag 5 oktober, begint om 19.30 uur in de bibliotheek in IJmuiden de lezing ’De kracht van positief opvoeden’.

Woensdagmiddag 5 oktober wordt in wijkcentrum De Stek in Velsen-Noord vanaf 14 uur een speelmarathon voor kinderen gehouden. Met vermaak als stormbanen, een springkussen, fietscrossparcours en knutselspullen kunnen de jonge bezoekers zich vermaken.

Diezelfde woensdagmiddag leest Kim-Lian van der Meij vanaf 15 uur in het Kennemer Theater in Beverwijk, voor uit haar nieuwe boek van Dierendorpje. ,,Het theater zelf is ingericht met een heuse glamourhoek waar je opgemaakt, geschminkt of verkleed op de foto kunt. Verder kun je dansen, knutselen, springen, ouder en kind yoga beoefenen, je DJ’s skills tonen en nog veel meer’’, meldt Paula Calero Villar van het Centrum Jeugd en Gezin dat deze week coördineert.

De Velsense wethouder Annette Baerveldt geeft maandagmorgen het startsein voor de Week van de Opvoeding bij basisschool De Zefier in IJmuiden. Leerlingen lopen dan een mijl (1,6 kilometer) waarna een team van professionals bij de opvoedtafel klaar staat om vragen van opvoeders en ouders te beantwoorden. De kinderen gaan deze mijl overigens twee weken lang iedere schooldag lopen.

Kijk voor informatie en aanmelding voor de activiteiten op ww.weekvandeopvoeding.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.