Extra tribune Telstar bij spelen play-offs

Velsen-Zuid, 3-2-2017: Nummer 9 van Telstar in duel met een speler van Oss. foto: UnitedPhotos/Remco van der Kruis

Velsen-Zuid, 3-2-2017: Nummer 9 van Telstar in duel met een speler van Oss. foto: UnitedPhotos/Remco van der Kruis© UnitedPhotos

Stadion Telstar (nieuwe naam)

Stadion Telstar (nieuwe naam)© Rabobank

1 / 2
Kees de Boer
Velsen-Zuid

Het kan niet meer misgaan volgens Dennis Bliek, woordvoerder bij Telstar: de ploeg uit Velsen-Zuid gaat binnenkort play-offs spelen voor een plek in de eredivisie.

,,We moeten de komende drie wedstrijden minimaal één punt halen”, zegt hij vol vertrouwen. ,,En dat gaat volgens mij wel lukken.”

Bliek gaat verder: ,,Een van de dingen die we gaan doen is tribune aan de noordkant weer openstellen. Daar hangt nu nog een groot spandoek overheen, maar daar gaan we een tribune laten bouwen met plek voor 1200 mensen. Zo wordt de capaciteit van ons stadion in één klap vergroot naar zo’n 4500 toeschouwers. Verder zijn we druk bezig met het organiseren van de kaartverkoop.”

De play-offs. Hoe gaan die in zijn werk? Bliek legt het uit: ,,De nummers vijf tot en met acht spelen een eerste ronde. Dan volgt de halve finale waarin, als alles volgens plan verloopt, Telstar meedoet. Telstar staat zesde, maar de beloftenteams van Ajax en PSV doen niet mee aan de promotiewedstrijden. In de halve finale doen ook eredivisieploegen mee. Ik denk dat we in de halve finale De Graafschap tegenkomen.”

Positief

Hij vervolgt: ,,Je merkt dat de stemming rondom Telstar momenteel heel positief is. De regio snakt naar de play-offs. Telstar heeft nu een team waar mensen zich in kunnen herkennen. Dat zag je ook met de laatste wedstrijd tegen Emmen. Eén nul voor, één-één, dan twee-één voor, drie-één en uiteindelijk winnen met drie-twee. Dan zie je dat de jongens de mouwen opstropen en de winst vast kunnen houden. De toeschouwers weten dat te waarderen.”

Bij Telstar wordt deze dagen hard gewerkt om alles te regelen voor de komende extra wedstrijden in het Rabobank IJmond Stadion. Er moet een tribune worden gebouwd, de horeca moet allerlei dingen gaan plannen voor de extra wedstrijddagen en het ticketingsysteem moet worden aangepast op de extra tribune aan de noordkant.

,,We willen de komende dagen de seizoenkaarthouders te informeren over hoe ze in het bezit kunnen komen voor kaarten voor de playoffs. Daarna kunnen de gewone toeschouwers kaarten bemachtigen. Ik denk dat dat komende vrijdag, als Telstar tegen Jong FC Utrecht speelt, al mogelijk is. Dan willen we met de verkoop beginnen.”

En dan, stel nou eens dat de club uit Velsen-Zuid de play-offs wint en promoveert naar de eredivisie, wat dan? ,,We hebben een voorzitter die dat als supporter graag wil, maar als bestuurder niet. Omdat er ontzettend veel moet gebeuren als Telstar in de eredivisie gaat voetballen,. Aan de andere kant is het ook een uitdaging om het allemaal voor elkaar te krijgen.

Risico

Schertsend: ,,Ik vind dat een luxe probleem. Als je hoog in de Jupiler Leaque meedraait, loop je het risico dat je promoveert. Dat hoort erbij.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen