Panden Velsen-Noord mogen verbouwd

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Het Bergense Klaver Bouw en Vastgoed mag de panden aan de Wijkerstraatweg 178-180 in Velsen-Noord ombouwen tot een appartementencomplex met negen woningen.

De bestuursrechter van de Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden Jan en Corrie van de Graaf afgewezen. Het is nog niet bekend wanneer met de verbouw wordt begonnen.

De betreffende onderkomens hebben de afgelopen decennia onder meer dienst gedaan als supermarkt, sportschool, bakkerij, drukkerij en een dicotheek in gezeten. Sinds 2005 staat het pand leeg.

Alleen het shoarmarestaurant zit er nog. Klaver Bouw en Vastgoed kwam in 2007 met een plan voor 12 appartementen met een parkeergarage. Een jaar later wilde de Beverwijkse stichting Semper Solis er vijftien zorgwoningen en een winkeltje voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten realiseren. B

eide plannen vielen niet goed bij buurtbewoners. Ze vonden het te massaal en een inbreuk op de privacy vanwege de hoogte en het aantal bouwlagen. Klaver Bouw en Vastgoed heeft tot drie maal toe een (gewijzigd) bouwplan ingediend. De gemeente Velsen was wel voor nieuwbouw te porren omdat het een verbetering van het aanzien van de wijk zou betekenen.

De directe buren bleven bij hun bezwaren en vochten tot de bestuursrechter in hoger beroep de vergunningverlening van de gemeente Velsen aan.

De rechter stelde wel vast dat Velsen procedurefouten had gemaakt, maar dat dit geen grond was om de vergunningen te vernietigen. Zowel Klaver Bouw en Vastgoed als de familie Van de Graaf waren de afgelopen dagen niet bereikbaar voor commentaar.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.