Twee doden gevonden in woning Velserbroek [video]

Velserbroek

In een woning aan de A. le Notrelaan in Velserbroek zijn dinsdagavond twee doden aangetroffen. De hulpdiensten rukten massaal uit. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit en doodsoorzaak van de slachtoffers. Een woordvoerder van de politie kon dinsdagavond nog geen verdere toelichting geven. Volgens een buurvrouw gaat het om een Syrisch gezin.

Woensdagochtend werd een van de overleden personen opgehaald door een lijkwagen. De politie was de hele nacht bezig met technisch onderzoek. Rond 7.30 uur werd de overleden persoon die op het balkon lag door de politie weggehaald.

Buurtbewoners stonden dinsdagavond diep in hun jassen gedoken aan beide kanten van het rood-witte lint. Tussen hen in de flat waar de slachtoffers woonden in een woning direct boven de poort.

„Er woont een gezin met kindje uit Syrië”, weet een geschokte buurtbewoonster te vertellen. „De vrouw ligt daar nog op het balkon”, wijst een jongen op een luguber feit.

Twee doden gevonden in woning Velserbroek [video]
Onderzoek technische recherche op het balkon.

Er heerst een vreemd soort rust op straat. „Iets in de relationele sfeer denk ik, want er is geen zoekhelikopter geweest en we hebben ook geen politie met speurhonden gezien. Daarom is er geen paniek op straat. De ambulancebroeders vertrokken snel, nou dan weet je het wel”, zegt een andere buurtbewoner. Schoten hebben ze geen van allen gehoord.

Op nog geen twintig meter afstand van het plaats delict zat een vrouw via Netflix een film te kijken.

„In de film werd geschoten en ik dacht het geluid loopt niet synchroon. Even later bedenk je dat wat je gehoord hebt echt is. Er gebeurt hier nooit iets. De ambulance was er razend snel. Even later stond het zwart van de hulpdiensten en omwonenden”, aldus de buurvrouw.

Foto’s: Ko van Leeuwen

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie