’Typisch IJmuiden’ in beeld en woord

Voorkant van het nieuwe boek.

Voorkant van het nieuwe boek.© foto PR

Pieter van Hove
IJmuiden

Een hommage aan zijn woonplaats IJmuiden, zo mag het boek ’Typisch IJmuiden’ van Erik Baalbergen worden opgevat.

Niet voor niets heeft het uit 96 pagina’s bestaande werk - vanaf woensdag in de boekhandel - als ondertitel: ’Een levendige havenplaats in beeld en woord'.

Want Baalbergen vertelt in eigen woorden aan de hand van een zelfgemaakte recente of oude foto het verhaal achter een IJmuidens gebouw, straat, evenement, gebeurtenis of een typisch IJmuidens tafereel.

De interesse voor het vastleggen van beelden en het schrijven van teksten begon in 1988 toen hij en zijn vrouw aan de Bik en Arnoldkade kwamen te wonen.

Wekelijks verschijnen columns van zijn hand in De Jutter. Inmiddels zijn er bijna tweehonderd afleveringen verschenen. Zijn serie trok ook de aandacht van Eelco Graafsma, uitgever van uitgeverij Graafsma Multiservices die de reeks 'Velsen Boekenrij' is begonnen.

De eerste aflevering 'Roos en Beek, wonen op de Spanjaardsberg' van Guus Hartendorf is enige tijd geleden verschenen.

Uiteindelijk zijn veertig columns gebundeld in het boek. Elke column is aangevuld met een of twee extra foto's en zonodig voorzien van actuele informatie.

Vanaf donderdag is het boek te koop voor € 14,95 bij The Read Shop, Marktplein 33 in IJmuiden, Bredero Boeken, Hoofdstraat 234 in Santpoort-Noord, en Primera in de Zeewijkpassage in IJmuiden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.