Telstar gaat door met geslaagd Playing For Success IJmond

Telstar Thuis in de Wijk is initiatiefnemer van Playing for Success.© Foto HMC

Milo Lambers
Velsen-Zuid

De stichting Telstar Thuis in de Wijk gaat ook de komende jaren verder met het educatieve project Playing For Success IJmond. Aanstaande vrijdag, voor aanvang van de wedstrijd sc Telstar - FC Dordrecht, zetten de stichting en Telstar handtekeningen onder een nieuwe overeenkomst.

Het project, dat inmiddels drie schooljaren loopt, is er op gericht om kinderen die niet lekker in hun vel zitten buiten school op een speelse manier een steuntje in de rug te geven. ,,Het leuke van het project is dat kinderen dingen leren zonder dat ze het zelf door heben”, vertelt Gertjan Huijbens, programmamanager van de stichting. ,,Ze moeten bijvoorbeeld uitrekenen hoeveel stoelen er in het stadion staan.”

Sjoerd van der Locht is een van de begeleiders van het project. Hij is tevreden over de resultaten van Playing For Success. ,,Uit een landelijke test van een onderzoeksbureau blijkt dat kinderen zich na afloop van het traject beter voelen. Hun zelfvertrouwen neemt toe, samenwerken gaat gemakkelijk en ze kunnen zich beter concentreren en motiveren. Na afloop van het project komen kinderen soms naar mij toe en zeggen dat ze tegenwoordig elke dag een vraag in de klas stellen, terwijl ze dat vroeger niet durfden. Dat is heel mooi om te zien.”

Vrijdagmiddag vinden er verschillende activiteiten van Telstar Thuis in de Wijk plaats. Vanaf 17.00 uur vinden de finales plaats van de Telstar Street League in het stadion. Vlak voor de wedstrijd Telstar - FC Dordrecht vindt de prijsuitreiking plaats.

Meer nieuws uit Sport Regionaal