Welkom bij de mile high club

Frans van den Berg
Schiphol

,,Welkom bij de mile high club''. Het stel dat onderweg van Parijs naar Stockholm seks had in het toilet aan boord van een vliegtuig van Norwegian Air, deed dat niet heel discreet. In ieder geval het cabinepersoneel had het gerommel gehoord. Hij sprak het stel niet persoonlijk aan, maar riep via de intercom om: ,,We willen graag onze beste wensen van gelukkige reproductie sturen naar het paar dat in het toilet bezig was.'' De hilariteit aan boord was groot. De mededeling was in het Zweeds, waardoor veel passagiers het niet begrepen.

,,Een kwalijk mededeling. Zoiets ga je toch niet omroepen, maar het past wel bij het niveau van Norwegian'', reageert Annette Groeneveld, voorzitter van de vakbond van Nederlands cabinepersoneel. ,,Ik werk zelf 27 jaar bij KLM maar heb nog nooit gemerkt dat stellen seks hadden op het toilet. Overigens hebben we geen instructies van KLM gekregen over hoe te handelen. Kijk, roken op het toilet is verboden, maar wat mensen verder achter die deur uitspoken moeten ze zelf weten. Zolang passagiers maar geen overlast hebben.'' Dat hadden vorig jaar medepassagiers van een vlucht van Air Canada wel. De politie werd er na afloop van de vlucht zelfs bijgehaald.

Aantrekkelijk

Het fenomeen seks op grote hoogte, oefent al zeker honderd jaar veel aantrekkingskracht op stellen. Dat terwijl de omstandigheden niet bepaald ideaal zijn. Een kleine ruimte, waar het niet altijd even fris ruikt en oogt. En als het tegenzit staan andere passagiers met een volle blaas tegen de deur te bonken. Dat het stel aan boord van Norwegian bezig was, is opvallend omdat het een korte vlucht betreft. Meestal vindt seks op de toiletten plaats tijdens de lange intercontinentale vluchten wanneer toch al bijna iedereen ligt te slapen.

Dat er regelmatig de liefde wordt bedreven heeft ook Virgin Atlantic in 2002 gemerkt. Voor het verschonen van baby's waren planken met een zacht kussen geplaatst. Binnen enkele weken waren die allemaal stuk. De maatschappij verweet dat aan de passagiers die per se tot de Mile High Club wilden behoren. De eigenaar van deze maatschappij, Richard Branson, beweerde zelf op 19-jarige leeftijd lid te zijn geworden van de club. ,,Het is de droom van iedere man'', stelde hij.

Diskreet

Overigens is de club geen echte club, maar ben je vanzelf lid wanneer je seks heb gehad in de lucht op minimaal één mile hoogte, ofwel 1,6 kilometer. De meeste vliegtuigen zitten op tien kilometer hoogte. Overigens kan het tegenwoordig ook comfortabeler dan op een wc. Bij maatschappijen als Emirates kan je als eerste klas passagier een volledig afgesloten cabine boeken waar je kan slapen, al heeft de maatschappij liever geen seks aan boord. Wie dat juist wel mogelijk maakt is Flamingo Air in de VS. Voor 425 dollar kan je een uur lang het vliegtuigje huren. Twee van de zes stoelen worden dan verwijderd en vervangen door kussens. Chocolade en champagne erbij en het feest kan beginnen. De piloot is uiterst diskreet. Behalve uit de VS boeken ook klanten uit Europa dit hoogtepunt.

Naakt

Onofficieel is de oprichter van de Mile High Club de Amerikaanse piloot Lawrence Burst Sperry. Want in de cockpit is het ooit allemaal begonnen na de introductie van de automatische piloot. Het verhaal gaat dat hij in 1916 lesgaf aan Cynthia Polk. Tijdens hun seksspel werd per ongeluk die autopilot uitgeschakeld waarna het toestel in zee stortte. Het viel de redders op dat de twee geen kleren aan hadden, maar volgens Sperry had de klap ervoor gezorgd dat de kleren van hun lijf werden gerukt.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.