Trampolinespringer Demmers stopt om angst

Jimmy Demmers.

Jimmy Demmers.© Archieffoto: Martin de Haan

Lisa Deen
Velserbroek

Trampolinespringer Jimmy Demmers heeft besloten om te stoppen met zijn sport. De 25-jarige Velserbroeker kampte de afgelopen maanden met motivatieproblemen en angst.

„Op weg naar EK kwalificatie in april merkte ik, anders dan anders, dat de motivatie ontbrak. De kwalificatie liet mij koud en dat was een onwerkelijk gevoel”, vertelt Demmers, die in 2016 wel in actie kwam bij de EK.

De trampolinespringer van Triffis Alkmaar deed nog wel mee aan de kwalificatiewedstrijden, maar het EK liep hij mis. „Langzamerhand kreeg ik ook een verhoogd bewustzijn van de risico’s van de sport, waardoor het onbevangen gevoel van springen en vliegen er voor mij niet meer in zat. Beetje bij beetje veranderde het plezier in trampolinespringen in angst”, vertelt hij.

Toch wist Demmers het nog een aantal maanden vol te houden, met de NK en een internationale wedstrijd in Portugal als eindpunt. Bij de NK in juni greep Demmers nog individueel zilver en goud bij het synchroonspringen met clubgenoot Roel Teillers. „Achteraf gezien was dat de mooiste manier om het stokje over te dragen.”

Na het internationale toernooi in Portugal hakte Demmers de knoop door. „Ik kijk terug op de prachtige tijd die ik heb gehad als trampolinespringer. Als meervoudig Nederlands kampioen heb ik kunnen proeven van de Europese- en wereldtop tijdens verschillende internationale toernooien. Dat is iets om trots op te zijn.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen