Jubileum: Voorproefje musical meisje van Velsen

Foto United Photos/Remco van der Kruis

Saskia Knegtering
IJmuiden

Een exclusief gezelschap kreeg woensdagavond in de Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden een voorproefje van de musical 'Het meisje van Velsen'. De voorstelling is speciaal geschreven voor het jubileum van het theater.

In de musical spelen vier professionele acteurs, alle andere acteurs en zangers zijn amateurs uit Velsen.

Directeur Jacob Bron heeft al eerder wat mogen zien en warmt het publiek op. ,,Het wordt ontzettend leuk, ik werd er blij van. We willen laten zien wat Velsen kan. Het kan niet mislukken, het wordt altijd wat. Dit is het eigen verhaal van Velsen. Het gaat iedereen overrompelen.''

Regisseur Daniël Cohen vroeg zich voordat hij het script schreef af: 'Wat is een schouwburg?' Hij kwam tot de conclusie dat het een plek is om weg te dromen en nieuwe avonturen mee te maken. En dat is wat het publiek gaat doen.

Omdat er nieuwe stoelen in de zaal worden geplaatst, wordt de korte voorstelling in de foyer gehouden. Hoewel de professionele acteurs en de amateurs pas twee weken samen hebben gerepeteerd loopt het eerste kwartier dat we zien als een trein. Een hele batterij Velsenaren zingt in het koor en begint meteen met een lied waar je vrolijk van wordt. Aan de eerste minuten te zien wordt het een musical met veel humor, zang en heel veel Velsen.

De musical zal in oktober zes keer te zien zijn in het theater.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.