Langzaamaanactie bij Velsertunnel

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Gebruikmakers van de Velsertunnel krijgen vrijdagochtend te maken met een langzaamaanactie van werknemers uit de metaalsector. Deze laatsten houden vanaf Velsen-Noord een protestoptocht vanwege het uitblijven van een nieuwe cao.

Tijdens de stakingsoptocht, georganiseerd door FNV Metaal en CNV Vakmensen, gaan de deelnemers langs verschillende metaalbedrijven, zoals Cofely en Imtech. De stoet eindigt in Amsterdam-Noord. De deelnemers starten half acht ’s ochtends bij de Leeghwaterstraat in Velsen-Noord met een ontbijt.

Bedoeling is dat de stoet van auto’s en motoren rond half twaalf bij kabelbedrijf Draka in Amsterdam-Noord aankomen. Met de actie hopen de bonden de werkgevers uit de metaalsector, verenigd in de Metaalunie en ondernemersorganisatie FME, terug te krijgen naar de onderhandelingstafel.

Loonstijging

Onlangs hebben de werkgevers de ultimatums van de bonden in zowel de grootmetaal als de kleinmetaal afgewezen. Volgens FNV-bestuurder Arend Hamstra willen de werkgevers niet verder gaan dan een loonstijging van 1,5 procent.

,,Wij vragen een loonsverhoging van drie procent met een minimum van drie procent per jaar. Onze leden willen een vernieuwende cao, waarin we goede afspraken willen maken een goede balans tussen werk en privé en de afschaffing van een apart jeugdloon.’’

Nadat bekend werd dat er in de regio Groot Rotterdam/Zeeland/West Brabant op 29 mei wordt gestaakt, hebben kaderleden van de bonden in Noord-Holland aangegeven ook te willen gaan staken.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.