Fileweekeinde door dichte Wijkertunnel

File zondagmiddag voor de Velsertunnel.© Foto Ron Pichel

Annemiek Jansen
Velsen-Zuid

Files op de A22 voor de Velsertunnel richting Haarlem en Amsterdam was het verkeersbeeld dit weekeinde. De reden daarvoor was een afgesloten Wijkertunnel.

Rijkswaterstaat had de tunnel het hele weekeinde afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden op de A9 richting Amsterdam, tussen knooppunt Beverwijk en de tunnel.

Ook werd er nieuwe markering aangebracht tot knooppunt Velsen. In de nachten tot vrijdag, tussen 21 en 5 uur, wordt de nieuwe markering aangebracht op de A9 richting Alkmaar, tussen de knooppunten Velsen en Beverwijk. Verkeer richting Alkmaar wordt dan ook omgeleid via de Velsertunnel.

Maximumsnelheid

Rijkswaterstaat voert sinds 21 maart onderhoud uit aan de Wijkertunnel. De tunnel wordt teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat. De tijdelijke extra rijstrook wordt weer een vluchtstrook en de maximumsnelheid overdag gaat omhoog van 90 naar 120 kilometer per uur en na 19 uur naar 130 kilometer per uur.

Rijkswaterstaat heeft het wegennet in aanloop van de renovatie van de Velsertunnel in 2016 ingrijpend aangepast. De Wijkertunnel kreeg een tijdelijke extra rijstrook en er kwamen keerlussen bij de knooppunten Velsen en Beverwijk. Deze keerlussen heeft Rijkswaterstaat eerder dit jaar al verwijderd.

Tijdens de renovatie van de Velsertunnel is er geen onderhoud aan de Wijkertunnel gepleegd. Dat gebeurt nu. Het werk gebeurt vooral ’s avonds en ’s nachts, met uitzondering van dit weekeinde. Na de werkzaamheden is het wegennet in de IJmond weer zoals het was voor de renovatie van de Velsertunnel.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.