Nieuwe ambulance voor havenkatten in IJmuiden

Renée van der Nat
IJmuiden

De Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden heeft onlangs een dierenambulance in ontvangst mogen nemen. De stichting trekt zich het lot aan van de vele katten die door hun baasjes in het havengebied worden gedumpt.

Volgens Marya Dekker van de stichting denken de mensen vaak dat er veel vis te vinden is voor de katten. Dit valt echter tegen. Daarom worden de katten door de stichting bijgevoerd. Ook worden alle katten gesteriliseerd om verdere uitbreiding van de populatie te voorkomen.

De ambulance is voorzien van allerlei materiaal zoals kooien, vangstokken, een infuus en eten. De wagen wordt gebruikt voor de dagelijkse verzorgingsronde en om katten naar de dierenarts of de eigen opvang in Velsen-Noord te brengen.

De organisatie heeft de wagen in bruikleen gekregen van de Stichting Dierenlot die middels een loterij geld inzameld voor dit soort wagens en ze dan beschikbaar stelt aan lokale organisaties. Later in de week komt er in de IJmuider Courant nog een verhaal over de dagelijkse verzorgingsronde.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.