Duizend stemmen binnen

Dagmar Aarts
IJmond

Nog een paar dagen kan er worden gestemd op de liedjes voor de IJmond Top 50. Het is de laatste kans om uw favoriete liedje in de Top 50 te krijgen.

Al ruim duizend mensen hebben gestemd op hun meest favoriete liedjes of bands uit de IJmond.

Op dit moment staat Cornelis Vreeswijk bovenaan met zijn nummer ’Nozem en de Non’. Maar liefst 18 procent van de stemmen ging naar het liedje van de IJmuidenaar. Opvallend, want vorig jaar stond hij het hoogst genoteerd met ’Veronica’. Vreeswijk wordt op de hielen gezeten door de Ierse band Dockside. Hun nummer ’Song for Ireland heeft al veel stemmen gekregen. Ook Dreun Bulte is met ’Henkie Koek’ hard op weg naar een top vijf notering.

Zoals het er nu naar uit ziet wordt de IJmond Top 50 totaal anders dan vorig jaar. Dat kan door de manier van stemmen komen. Stemmers moeten nu een keuze maken uit een lijst met liedjes. Vorig jaar konden mensen zelf nummers opgeven.

De 50 liedjes waar het meest op is gestemd, worden in de IJmond Top 50 opgenomen. De uitslag wordt in maart bekend en Radio Beverwijk, Heemskerk FM en Seaport FM zenden de Top 50 uit. Op Koningsdag wordt de Top 50 live gespeeld bij café Camille in Beverwijk.

Stemmen op de IJmond Top 50 kan nog tot en met zondag 9 maart. Klik hier voor het stemformulier

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.