MVV-Telstar: vermaak zonder doelpunten

Maastricht

Net als eerder dit seizoen werd er in het treffen tussen MVV en Telstar ook in Maastricht niet gescoord. Dat mocht een klein wonder genoemd worden aangezien het duel ook zomaar in 3-3 had kunnen eindigen.

MVV had zijn huiswerk goed gedaan en wist welke spelers in de gaten gehouden moesten worden. Zo kreeg spelmaker Mohammed Osman geen centimeter ruimte.

(Lees hier: MVV - Telstar: ’Gelijkspel is terecht’ [video])

Daardoor kwam Telstar aanvankelijk moeilijk toe aan het opzetten van een fatsoenlijke aanval. De thuisploeg bestreed Telstar met de wapens die Snoei graag zelf ook hanteert: vroeg druk zetten en de tegenstander niet laten voetballen.

Het duurde een kwartier voordat Telstar grip kreeg op de thuisploeg. Het leverde direct een serie kansen op. Melvin Platje was twee keer gevaarlijk en schoten van Osman hadden ook zomaar een doelpunt kunnen opleveren.

Maar aan de andere kant van het veld kwam Telstar ook een aantal keer goed weg. MVV speelde bepaald geen verstoppertje en heeft in Alessandro Ciranni een lastig handenbindertje in de gelederen.

De grootste Limburgse kans viel na de rust te noteren toen Atilla Yildirim een hoek voor het uitzoeken had maar naast mikte. Die kans viel weer weg te strepen tegenover de met gevoel ingedraaide poging van Mo Hamdaoui die ook net naast zeilde.

Meer nieuws uit Telstar