Velsense scholen klaar voor nieuw schooljaar

Juf Margriet(l.) en juf Carolien van basischool Het Kompas ruimen de kasten in voor het nieuwe schooljaar. Foto kees de boer

Juf Margriet(l.) en juf Carolien van basischool Het Kompas ruimen de kasten in voor het nieuwe schooljaar. Foto kees de boer

Ies van Rij
Velsen

De vloeren in de was zetten, kasten inruimen; de basisscholen van Velsen zijn deze week druk bezig met de voorbereiding op het nieuwe schooljaar.

Ook op basisschool Het Kompas aan de Grahamstraat in IJmuiden waren leerkrachten Margriet van Kaam en Carolien Jasper woensdag hard aan het werk.

Margriet en Carolien, die samen gaan lesgeven aan groep 7, vertellen dat aan het eind van het vorige schooljaar alle lokalen zijn leeggehaald om ruimte te maken voor de schoonmakers van de vloeren. Die zijn inmiddels allemaal in de was gezet in de afgelopen tijd. Momenteel worden de puntjes op de i gezet voordat de kinderen volgende week maandag hun nieuwe klaslokaal betreden. ,,We hebben net de tafeltjes en de kasten teruggezet’’, zegt Margriet.

Tafelgroep

Carolien vult ondertussen de mappen met de administratie. De mappen met de rapporten, de toets-overzichten en de namenlijst van de kinderen. De beide leerkrachten gaan zodirect de namen van de kinderen op de stoeltjes plakken. ,,Dat is handig die namen’’, zegt Carolien. ,,De kinderen weten dan gelijk bij welke tafelgroep ze zijn ingedeeld. Je voorkomt daar toestanden mee over wie bij wie aan tafel mag zitten. Mocht een indeling nou niet helemaal werken, dan kunnen we over een paar weken nog wel iets veranderen.’’

Op tafel liggen stapels met gekleurde schriften. Margriet: ,,De nieuwe werkboeken voor aardrijkskunde en rekenen zijn ook al binnen. Lesmethode ’Geobas’ voor aardrijkskunde en methode ’Pluspunt’ voor het rekenen.’’ De boekjes krijgen even later keurig een plek in de kasten.

Kennismaken

De twee juffen gaven vorig jaar les aan groep vijf en zes, dus een deel van de kinderen van groep zeven kennen ze al. Voor alle andere groepen is er aan het eind van het vorige schooljaar een zogenaamd ’doordraaiuur’ geweest. Konden ze alvast kennismaken met de nieuwe juf of meester.

Carolien en Margriet verwachten komende maandag 24 kinderen in de klas. En? ,,We hebben er zin in.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.