Akrides eindigt het seizoen in mineur

Joris Zandbergen
Leiden

De basketballers van Akrides sloten hun debuutseizoen in de promotiedivisie in mineur af. Het team uit IJmuiden verloor op de slotdag van de competitie bij ZZ Leiden 2: 90-72.

,,Maken wij een keer 72 punten, heeft de tegenstander er 90’’, zei coach Bert Samson. ,,Leiden schoot heel veel raak, al die driepunters braken ons op.’’ Akrides begon in de Sleutelstad nog wel goed, maar kon niet voorkomen dat de Leidenaars op elke score een antwoord hadden.

Het verschil groeide gestaag. Na rust (50-34) kwam Akrides een paar keer terug, maar telkens vergrootte de thuisclub met een driepunter de marge weer. ,,Ik had goede hoop, maar het is niet anders’’, zei Samson, die vanzelfsprekend graag een ander einde van het seizoen had gezien.

,,Over het hele jaar ben ik wel tevreden, maar ik baal er van dat het seizoen als een nachtkaars is uitgegaan. Als een van de weinigen trainen wij drie keer in de week, en hard ook nog, en ik had graag loon naar werken gekregen. Op zich doen we het met een achtste plaats in ons eerste seizoen in deze klasse goed, maar ik vind het twee plekken te laag.’’

Binnenkort wordt duidelijk wie er van de huidige selectie ook volgend seizoen de kleuren van Akrides verdedigen. ,,We mogen niet verzwakken’’, zei Samson. ,,Dan is voor mij de lol eraf. We gaan kijken wie zijn best bij ons wil komen doen.’’

De vrouwen van BV Hoofddorp sloten eveneens hun eerste jaar in de promotiedivisie af met een nederlaag. Bij het team van coach Linda Somers overheerste na de 88-64 verliespartij bij Jolly Jumpers echter de tevredenheid.

,,We hebben een mooie start in de promotiedivisie gemaakt’’, zei Somers. ,,We hebben ons gehandhaafd en gaan volgend seizoen hierop voortborduren.’’

Bijvoorbeeld wil Somers dat haar ploeg naar het niveau toegroeit waarop de thuisploeg uit Tubbergen zich bevindt.

,Jolly Jumpers heeft een zeer hoge handelingssnelheid en gebruikt de ruimtes heel goed. Daar willen wij ook naartoe. De kern van de ploeg blijft intact. Lisanne Roodenburg en Niene van de Velde stoppen wel, en Hoofddorp gaat op zoek naar vervangers voor deze twee.

De mannenploeg van BV Hoofddorp eindigde op de vijfde plek in de eerste divisie A. In de laatste wedstrijd van het seizoen versloeg het team van coach Ronald Karsten Arnhem Eagles met 87-58. In het derde kwart werd het verschil even drie punten, daarna denderde de thuisclub over de Arnhemmers heen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen