Koopgoot komt niet, kóst wel

Koopgoot komt niet, kost wel. Archieffoto

Koopgoot komt niet, kost wel. Archieffoto

Redacteur IJmuiden
ijmuidenlange nieuwstraat

865 duizend euro, dat is het verlies dat de gemeente lijdt nu de Koopgoot niet doorgaat. Dat komt neer op €12,85 per inwoner van de gemeente. ,,Een hoop kosten, voor iets dat niet doorgaat’’, zegt wethouder Arjen Verkaik.

De kosten voor de Koopgoot die de gemeente maakte bestaan vooral uit uren die ambtenaren in de processen hebben gestoken. Ook zijn er enkele onderzoeken van betaald en de voorbereidingen om de kiosken aan de Lange Nieuwstraat te kopen. In februari verbraken ontwikkelaar Multi Vastgoed en de gemeente Velsen alle banden, feitelijk nog voordat de echte samenwerkingsovereenkomst tussen de twee van kracht was. De ontwikkelaar zag geen brood meer in het project. Vanwege de economische crisis zouden de winkelpanden in de Koopgoot onverkoopbaar en dus een slechte belegging zijn. Die ’echtscheiding’ tussen gemeente en ontwikkelaar verliep met gesloten beurs terwijl de gemeente naar nu blijkt flinke kosten heeft gemaakt. Die kosten claimen bij Multi Vastgoed zou echter tot dure juridische procedures leiden en daarmee het doel voorbijschieten, liet Verkaik in februari weten.

Meer over dit onderwerp en over de grond op bedrijfsterrein de Grote Hout in de IJmuider Courant van woensdag 21 maart 2012

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.