’Bijlman’ na incident Dorpsfeest Santpoort weer vrij

Carlo Nijveen

De 50-jarige Haarlemmer die maandag tijdens het Dorpsfeest Santpoort werd opgepakt omdat hij op het evenemententerrein met een bijl rondliep, is weer op vrije voeten. Dat heeft een politiewoordvoerster desgevraagd laten weten.

De man loopt nog wel kans voor de rechter te moeten komen. Het openbaar ministerie gaat nog bekijken of de Haarlemmer wordt vervolgd.

Waarschijnlijk legt de organisatie van het Dorpsfeest hem ook een evenementenverbod op, net als enkele andere bezoekers die zich bij de lopende editie van de feestweek hebben misdragen.

De politie arresteerde de Haarlemmer maandagavond rond tien uur bij de Hoofdstraat in Santpoort-Noord, nadat beveiligers hem staande hadden gehouden. De man had naar verluidt een bijl met een lange steel in de hand. Hij heeft volgens de politie niemand bedreigd. Onder feestweekgangers op en rond de Hoofdstraat brak ook geen paniek uit, aldus een getuige.

’Stoer’

De Haarlemmer zelf zou in eerste instantie hebben gezegd dat hij de bijl als wandelstok gebruikte. Maar volgens de politiewoordvoerster verklaarde hij later dat hij ’stoer wilde doen’.

Voorman Bas Kuntz van de Dorpsfeestorganisatie was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.