Vele miljoenen voor nieuw sport-schoolcomplex IJmuiden

Redacteur IJmuiden
IJmuiden

Een compleet nieuwe sporthal IJmuiden-Zeewijk van ruim 2400 vierkante meter waarvan de zaal kan worden opgedeeld in twee of drie aparte delen. Daaraan vast, met een directe verbinding, een compleet nieuwe basisschool De Zandloper (1000 vierkante meter).

Binnen dat geheel zit nieuwbouw van peuterspeelzaal Humpie Dumpie (147 vierkante meter). De bouw van dit sport-schoolcomplex start in 2014 aan de Eenhoornstraat in IJmuiden. De gemeente trekt er veel geld voor uit: 6,5 miljoen euro.

De huidige sporthal aan de Planetenweg wordt afgebroken. Het nieuwe complex verrijst naast de brandweerkazerne van Zeewijk.

Aan de achterkant, tegen de velden van voetbalclub Stormvogels, wordt een parkeerplaats gemaakt. Die is straks te bereiken via een nieuwe weg die wordt doorgetrokken vanaf de Spinnekoplaan. Dat blijkt uit een tekening in het gemeenteraadsvoorstel voor het project. Dat heeft de naam De Ring gekregen.

Op de tekening valt ook te lezen dat de huidige parkeerplaats aan Groot Helmduin/Planetenweg, waar vroeger vrachtwagens stonden, intact blijft. Het voetbalveld dat er aan grenst, heeft echter het stempel ’openbaar sportveld’ gekregen.

Ter hoogte van het Pleiadenplantsoen wordt een plantsoen aangelegd (nu de entree van de sporthal). Achter dat nieuwe plantsoen ligt straks het schoolplein van De Zandloper.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.