Nieuwe opgang bij Noordpier

Susanne Moerkerk
Velsen-Noord

De gemeente Velsen trekt 250.000 euro uit om twee projecten op en bij strand Noordpier uit te voeren.

Vanuit de gebruikers en bezoekers van strand Noordpier wordt al langere tijd aangedrongen op een extra strandopgang bij het parkeerterrein langs de Reyndersweg in Velsen-Noord.

Volgens het college van burgemeester en wethouders, dat het krediet voor het project heeft vrijgegeven, verbetert de extra opgang de verkeersveiligheid voor voetgangers en maakt de extra weg het strand beter bereikbaar.

De gemeente is daarom in gesprek gegaan met direct betrokken partijen en aan de hand van dat overleg is de plaats van de extra opgang tot stand gekomen, deze komt bij het parkeerterrein langs de Reyndersweg.

Het gaat onder meer om het zogeheten windsurferspad. Het strand is dankzij de gunstige ligging in trek bij (wind)surfers.

Rauw aan Zee

Het andere project moet de openbare ruimte achter de paviljoens verbeteren. ,,Het is daar rommelig en bezoekers en leveranciers gaan daar over hetzelfde pad.’’

De gemeente heeft daarom in overleg met ondernemers, Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap een plan gemaakt om het gebied weer een goede uitstraling te geven. ’Rauw aan Zee’, de promotiestrategie van IJmuiden, zal daarbij als thema worden gevoerd.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.