Fietsendief op heterdaad betrapt in Santpoort-Noord

Internetredactie
Santpoort-Noord

Op dinsdagmiddag zag een bewoner van een woning op de Rijksweg in Santpoort-Noord dat een man zijn tuin in liep. De man pakte een fiets uit de tuin en reed daarop weg.

De bewoner rende naar buiten, stapte in zijn auto en reed achter de fietsendief aan. De dief reed rechtsaf een zijstraat in en belandde op de Hagelingerweg.

De bewoner zag zijn fiets daar (op slot) staan. De fietsendief stond aan de overkant bij een bushalte en stapte op dat moment een bus in. De bewoner zette zijn auto voor de bus, zodat de bus niet kon wegrijden.

Hij stapte vervolgens ook de bus in, vertelde de buschauffeur om de politie te bellen en sprak de fietsendief aan. Hij nam de fietsendief mee naar buiten en sommeerde hem de fiets van het slot af te halen. Hij deed dit.

Op het moment, dat de bewoner zijn fiets in zijn auto aan het inladen was, stak de fietsendief de straat weer over. Op het moment, dat de politie ter plaatse kwam, rende de fietsendief weg. De politie is achter de fietsendief aangegaan. Hij wist te ontkomen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.