’Beestenboel’, asieldieren te gast in bieb

Van onze verslaggever
IJmuiden

Bezoekers van de centrale bibliotheek aan het IJmuidense Dudokplein moeten op dinsdag 4 oktober - dierendag - rekening houden met een mini-invasie. Een grappig bedoelde invasie, wel te verstaan. Om het jaarlijkse vertroetelingsfeest luister bij te zetten, haalt de bieb namelijk vijf asieldieren in huis.

De bibliotheek hoopt (vaste) klanten zover te krijgen dat ze zich in een voorleessessie storten voor de honden Milow en Gerrit, cavia Fiep en de ratjes Jip en Janneke. De beesten zijn allemaal afkomstig uit het Kerbert Dierenthuis in IJmuiden.

Twee medewerkers van het asiel zijn aanwezig om tekst en uitleg over hun ’logés’ te geven. Jonge biebbezoekers die even de tijd kunnen nemen, krijgen ook de gelegenheid een tekening te maken voor de dierlijke gasten óf hun eigen huisdier.

Het Kerbert Dierentehuis, gevestigd aan de IJmuidense Heerenduinweg, biedt opvang aan zwerfdieren en zogenoemde afstandsdieren; honden, katten en andere beesten die (noodgedwongen) bij hun eigenaren weg moeten. Het ’Kerbert’ kan zich over maximaal 30 honden en 120 katten ontfermen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.