’Lange Nieuwstraat IJmuiden als doodlopende weg’

Redacteur IJmuiden
IJmuiden

Een ring met eenrichtingsverkeer in het centrum van IJmuiden of van de Lange Nieuwstraat een doodlopende weg maken. Het zijn twee scenario’s die de gemeente laat uitwerken om te zorgen dat in de toekomst minder auto’s door de Lange Nieuwstraat rijden.

Vorige maand hield de gemeente een brainstormsessie in het stadhuis. De gemeente wil al langere tijd dat verkeer naar en van IJmuiden gebruikmaakt van de Heerenduinweg en Kanaaldijk.

Ook is minder verkeer op de Lange Nieuw van belang om de Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)-bus over een aantal jaar vlot te laten doorrijden.

,,Doel is de HOV-bus in drie minuten tussen Plein 1945 en de rotonde bij de Planetenweg te laten rijden, inclusief stops bij de haltes’’, hoorde Johan Zwakman, voorzitter van wijkplatform IJmuiden-Noord. Hij was aanwezig bij de bijeenkomst.

Na de bijeenkomst is besloten zeker drie scenario’s uit te werken. Eén scenario is een oud plan voor een route met eenrichtingsverkeer (parkeerroute) in het centrum.

Het tweede scenario voor minder verkeer over de Lange Nieuw is het afsluiten van de weg ter hoogte van Merwedestraat of Scheldestraat.

Het derde scenario is het beperken van de snelheid op de Lange Nieuw, bijvoorbeeld tot 30 km/u of met drempels.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.