Stemmen begonnen voor mbo-uitblinker

Genomineerde David Hendriks.

Genomineerde David Hendriks.© Foto pr

Evelien Engele
IJmuiden

Vanaf nu kan er gestemd worden op de IJmuidense David Hendriks (21), student aan het Horizon College in Alkmaar, om mbo-uitblinker van het jaar te worden.

Eerder vertelde hij in deze krant hoe hij van zijn stage in de Velserbroekse instelling Ribw/Kam De Boshoek een succes had gemaakt. Kan het soms een paar jaar duren voordat cliënten een medewerker vertrouwen, David lukte het om binnen korte tijd een band op te bouwen met mensen die bijvoorbeeld autisme of schizofrenie hebben.

Als een van de weinige studenten liep David in het tweede leerjaar al stage in de psychiatrie. Ondertussen heeft hij als mbo’er een hbo-stageplaats verworven. ,,Dat is uniek”, prijst de schoolwoordvoeder. David hoopt vooroordelen over psychiatrische aandoeningen weg te nemen en de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van cliënten te vergroten zodat ze zich beter kunnen redden in de maatschappij.

Er kan tot en met 8 november op David gestemd worden via ditismbo.nl. Donderdag 23 november wordt de winnaar bekendgemaakt en ontvangt diegene 2500 euro om aan zijn persoonlijke ontwikkeling te besteden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.