Stenenwerpen gooit hoge ogen bij feestgangers

Redacteur IJmuiden
santpoort-noord

Terwijl kogelstoters zich in Londen opmaken voor de belangrijkste worp in hun carrière, werd er in Santpoort-Noord gisteren in een geheel andere gewichtsklasse gegooid. Maar liefst 125 teams schreven zich in voor het jaarlijkse steenwerpen.

,,Mam, je haalt ons puntenaantal naar beneden!’’, klinkt het. De steen heeft een sierlijke boog gemaakt en is op ruim vijftig centimeter voor het doel blijven liggen. Dan liever de smijt-maar-raak-stijl van de dochter. Met twee handen naar voren, net als bij de gymles. Minder gracieus, maar wel een stuk effectiever.

Tijdens het steenwerpen is het de bedoeling dat de deelnemers een vuistgrote dobbelsteen van een paaltje af weten te tikken. Het aantal ogen op de dobbelsteen bepaalt daarna het aantal punten. Is het paaltje bovendien keurig rechtop blijven staan, dan worden die punten nog eens verdubbeld. Teams van vier spelen rechtstreeks tegen elkaar. De Donut Girls nemen het op tegen de Heren van Santpoort. De mannen en zonen tegen de vrouwen en dochters. Hans Loef gooit hoge ogen met de zogenaamde ’kegeltechniek’ en zet de Heren weer voorop. Maar de Donuts kijken het trucje af: daar gaat de voorsprong.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.