Met boeken wordt de Naaldkerk opgeknapt

Kees de Bier
Santpoort-Noord

Iedere boekenlezer kent de gewoonte wel: eenmaal gelezen worden boeken op de plank gezet. Om daar vervolgens nooit meer vanaf te komen. Ze staan stof te trekken

Job Schoorl, mede-organisator van het ‘pinkenweekend’ dat zaterdag 8 oktober rond de Santpoortse Naaldkerk wordt gehouden, weet wel raad met boeken die niet meer worden gelezen. Hij verkoopt ze graag op de traditionele markt tijdens het pinkenweekend.

,,Het mes snijdt aan twee kanten”, zegt Schoorl. ,,Het geld dat de verkoop van de boeken oplevert, wordt gebruikt voor het onderhoud van het kerkgebouw. Daar is elk jaar weer veel geld voor nodig. En het is ook belangrijk om het dorpsgezicht van Santpoort te behouden. De Naaldkerk is daar een belangrijk onderdeel van. We zouden dus heel blij zijn als mensen hun boeken een tweede leven gunnen door ze aan onze kerk te schenken.”

Hij vervolgt: ,,Naast de boekenmarkt houden we rond de Naaldkerk op 8 oktober ook een agrarische markt met veel biologische producten en allerlei curiosa.”

Wanneer en hoe kun je boeken inleveren?

Schoorl: ,,We hebben drie inleveravonden: op 15, 22 en 29 september tussen 19 en 20 uur bij de Naaldkerk. De zijingang aan de Wulverderlaan in Santpoort-Noord is dan open.”

Hij vertelt dat het ook mogelijk is om de boeken op te laten halen: ,,Als iemand niet in de gelegenheid is om de boeken bij de Naaldkerk te brengen, neem dan contact op met het parochiecentrum. Bel 023 - 537 87 31, of parochiecentrum@olvab.nl.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.