IJmond Top 50 live

Dagmar Aarts
IJmond

De IJmond Top 50 wordt zaterdag live gespeeld bij café Camille in Beverwijk. Regionale bands, zangers en zangeressen komen op Koningsdag naar het café om de favoriete nummers van lezers van de IJmuider Courant en Dagblad Kennemerland te spelen en om nog meer van hun eigen repertoire te laten horen. Ruim 1300 lezers stemden op hun meest geliefde nummers uit de regio.

Cornelis Vreeswijk, de Zweedse troubadour uit IJmuiden, eindigde dit jaar bovenaan met zijn nummer de Nozem en de non. Theo Bos en André Uitgeest draaiden zijn elpees vroeger grijs. Het gelegenheidsduo brengt op Koningsdag dan ook graag vijf nummers van Vreeswijk ten gehore. Op nummer vijftig prijkt Blackthorn. De band brengt zaterdag een ode aan Foo Fighters en Pearl Jam. Niet met covers van deze formaties, maar met eigen nummers, gebaseerd op deze stevige bands.

Tommy Inc. brengt normaal gesproken vette covers van The Beatles, Rolling Stones en de Doobie Bros ten gehore, maar op Koningsdag waagt de popgroep zich aan De Bintangs. De Dublicators, die nog geen maand geleden hun afscheidsconcert gaven, zijn zaterdag terug. Zij sluiten de IJmond Top 50 live af met onder meer een wel zeer eigenzinnige versie van Astrid Nijgh’s ’Ik doe wat ik doe’. Ook Wonderful World, Dockside en de nieuwe rockband Ride the Fader komen langs.

Frank Koning van Radio Beverwijk draait de hele dag de nummers uit de IJmond Top 50. Om 14.00 uur trapt Koning af met nummer 50 en werkt de hele lijst tussen alle festiviteiten en live-optredens af naar nummer 1. Het kersverse dj-duo Oorsmeer neemt vanaf 22.00 uur de draaitafels over.

In de IJmuider Courant en in Dagblad Kennemerland van woensdag staat wat er in de regio te doen is op Koningsdag.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.