Santpoortse schrijft eerste kinderboek

Susan van 't Hullenaar heeft haar eerste kinderboek geschreven. Fotoi: Kees de Boer.

Dagmar Aarts
Santpoort-Zuid

Van huis uit was Susan van ’t Hullenaar jurist, maar ze maakte een paar jaar geleden een carrièreswitch. Susan ging werken als freelance tekstschrijver.

De Santpoortse schreef altijd al graag en had sluimerende plannen om ooit nog eens een kinderboek te schrijven. En nu, op 44-jarige leeftijd, is haar plan werkelijkheid geworden: 22 mei ligt haar eerste kinderboek, ’De Groene Hand’, in de winkel.

Wat is het voor boek?

,,Het is een spannend boek voor kinderen vanaf 8 jaar’’, aldus de schrijfster. ,,Het uitgangspunt was om een verhaal te maken waarin kinderen kunnen wegzakken in een wereld waar ze graag willen zijn.’’ Ze licht een tipje van de sluier op: ,,Een meisje van tien beleeft in haar saaie dorp allerlei avonturen aan de hand van een anonieme brief die ze op een dag krijgt. Enthousiast: ,,Ik heb het boek al getest in groep 5 en 6 op een school in Santpoort-Zuid en de reacties waren positief.’’ Wat ook hielp om haar project door te zetten, waren de reacties van een paar jonge proeflezers en de reacties van haar eigen kinderen. Susan: ,,Eigenlijk is het begonnen toen ik er tijdens een vakantie een gewoonte van maakte om elke dag voor mijn zoon Jaap twee bladzijden te schrijven. Het was dan de kunst om aan het eind van die tekst nog een cliffhanger te maken waardoor hij nieuwsgierig werd hoe het verhaal verder zou gaan. Dat was een mooie oefening voor het grote werk, want ik werd er steeds handiger in.’’

De Groene Hand

Het verhaal gaat over het meisje Flora dat op een dag een anonieme brief van een geheimzinnige club in haar bureaula vindt. In de brief wordt ze uitgenodigd om allerlei opdrachten uit te voeren en daarna kan ze lid worden van ’de Groene Hand’, een mysterieus genootschap. Flora besluit om haar eentonige leven wat op te schudden en te proberen de opdrachten uit te voeren. Dat het niet altijd even makkelijk gaat, spreekt voor zich. Wie de geheimzinnige opdrachtgever is, blijkt pas in het verrassende slot van het boek.

De Groene Hand kost 12,95 euro.

ISBN 9 789082 204506

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.