Bouw extra woonlaag op De Hofstede

Zo ziet De Hofstede er uit na de verbouwing.

Zo ziet De Hofstede er uit na de verbouwing.© Artist impression

Van onze verslaggever
Velserbroek

Woningcorporatie Velison Wonen start begin september met de uitbreiding van ouderenzorgcentrum De Hofstede in Velserbroek.

Velison Wonen heeft tot deze aanpak besloten om zo beter te voldoen aan de vraag naar zorg gerelateerde woningen voor ouderen. De wachttijd voor een woning in het kan momenteel oplopen tot acht jaar. Door het platte dak op de derde verdieping te benutten, kunnen er tien extra woningen worden toegevoegd. De bewoners van De Hofstede kunnen tijdens het project in de woning blijven wonen.

Op de derde verdieping aan de zijde van het Koeriersterspad worden zes woningen toegevoegd. Aan de Aletta Jacobsstraat komen er vier woningen bij. Omdat er aan de kant van de Aletta Jacobsstraat op de derde etage nog geen appartementen zijn, komt daar een hele nieuwe woonlaag met een galerij en toegang naar de lift. Ook wordt de buitengevel opgetrokken. Aan de kant van het Koeriersterspad staan wel al twee appartementen op de hoeken. De nieuwe woningen worden tussen deze twee woningen ingebouwd.

Ander uiterlijk

De nieuwe appartementen krijgen een iets ander uiterlijk dan de overige woningen, maar uiteindelijk zal het gebouw er als één geheel uitzien.

De binnenzijde van de woningen is nagenoeg gelijk aan de bestaande woningen in De Hofstede. De aannemer start in de laatste twee weken van augustus met de voorbereidende werkzaamheden. De bouw start begin september 2017. Velison Wonen streeft ernaar om de werkzaamheden voor het einde van dit jaar af te ronden, zodat De Hofstede met kerst uit de steigers is.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.