Advocaat: ’Laat verdachte pooierboyzaak vrij’

Koen van Eijk
velsen

De Velsenaar Winston M., verdachte in een strafzaak rond een ’pooierboy’, moet in afwachting van zijn berechting op vrije voeten komen. Dat bepleit zijn advocaat Sébas Diekstra binnenkort voor de rechtbank in Utrecht, die zich over de zaak buigt.

Het openbaar ministerie beschuldigt M. ervan klant te zijn geweest van een pooierboy die een minderjarig meisje tot prostitutie dwong. Deze hoofdverdachte in de strafzaak, afkomstig uit Baarn, zocht via internet mannen die seks met de tiener wilden.

De Velsenaar zou zeker een keer met het meisje naar bed zijn geweest. M. zit sinds eind vorig jaar vast. Zijn advocaat probeerde hem al eerder uit de cel te krijgen, maar ving toen bot.

Volgens strafpleiter Diekstra worstelt de Velsenaar met forse psychische klachten, die door zijn gevangenhouding kunnen verergeren. De advocaat stelt dat M. als militair actief is geweest in de enclave Srbrenica in voormalig Joegoslavië. De geestelijke gezondheidsklachten die hij daaraan overhield, hebben zijn leven voor een groot deel bepaald, aldus Diekstra eerder in deze krant. De advocaat stelde toen ook dat zijn cliënt ervan was overtuigd dat de prostituee die hij via de ’achttien plus’-website Seksjobs.nl ontmoette ook echt meerderjarig was. Het meisje zou bovendien tegenstrijdige verklaringen hebben afgelegd.

Het slachtoffer in de pooierboyzaak wordt deze week door een deskundige gehoord, zegt Diekstra. Bij een zogenoemde regiezitting in de rechtbank in Utrecht, op 9 juni, gaat de advocaat vragen het voorarrest van de verdachte Velsenaar te schorsen. De rechters zullen zich naar verwachting pas in de loop van de zomer - begin september - inhoudelijk over de zaak buigen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.