Agressie tegen burgerhulp Kennemerlaan IJmuiden

Foto Ko van Leeuwen

Ron Amesz
ijmuiden

De politie is nog steeds op zoek naar de jongen die zaterdagavond gewond raakte bij een ongeval. De getuigen die tot nu toe zijn verhoord hebben nog niet duidelijk kunnen maken wie de jongeman is.

Op de Kennemerlaan in IJmuiden werden zaterdagavond drie burgers die hulp wilden verlenen aan een verkeersslachtoffer het werken onmogelijk gemaakt. Ze schoten een gewonde jongeman te hulp die in ieder geval een bebloed achterhoofd en een grote bloeduitstorting op het voorhoofd had opgelopen. De gewonde was grotendeels buiten kennis. Tijdens de hulpverlening werden ze opzij geduwd door een blonde vrouw die het slachtoffer met een paar tikken bij kennis bracht en vervolgens met hem de Vareniusstraat in liep.

Een van de burgerhulpverleners is nog achter het stel aan gelopen maar op de hoek met de J.P. Coenstraat werd ze door de vrouw agressief bejegend. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van de gewonde jongeman en de vrouw.

Op het moment dat de politie arriveerde ging op de Vareniusstraat een jongeman op een scooter er vandoor. Na een korte achtervolging wist de politie deze scooter klem te rijden op de Kennemerlaan. Na controle door het ambulancepersoneel is hij overgebracht naar het politiebureau.

Omstanders vermoeden dat deze scooterrijder met het ongeval te maken heeft en dat de blonde vrouw de moeder is van de gewonde jongeman. Duidelijk is wel dat een scooter een forse schuiver heeft gemaakt. Mogelijk heeft de gewonde samen met de aangehouden jongeman op de scooter gezeten.

De politie heeft getracht het bloedspoor te volgen maar op de J.P. Coenstraat liep dit dood. Gezien het hoofdletsel zal de gewonde toch medische hulp nodig hebben.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.