Leerlingen Vellesan in IJmuiden naar finale toekomstwedstrijd

Redacteur IJmuiden
IJmuiden

Vijf meiden van het Vellesan College hebben de toekomst al een beetje ingericht met een container om in te chillen. Een lumineus idee voor IJmuiden, waarmee ze ook nog eens meedoen aan een landelijke techniekwedstrijd.

Het gaat om Maaike Spring in ’t Veld, Charlotte Wyckelsma, Bente de Rover, Ilse Donken en Tess van Oudheusden van een 2 havo-vwo klas van het Vellesan College in IJmuiden. In de lessen tekenen en handvaardigheid gingen ze aan de slag met de opdracht van ingenieursbureau Arcadis om een idee uit te werken voor een fictieve toekomststad.

Dat idee hebben de meiden opgedaan na wat rondfietsen door IJmuiden, waarbij de kleine en grote plannen in de rondte vlogen. Het viel op dat er zoveel lege bouwplekken zijn, vertelt Charlotte, daarbij aangevuld door haar klasgenoten. Op zo’n lege bouwplek, bijvoorbeeld aan het Marktplein, kan een container staan voor de jeugd als een soort buurthuis. Charlotte: ,,We wisten al dat er containerhuizen zijn, maar ons idee is een container die je steeds kunt verplaatsen. Met daarbij of daarin een speeltuin of en grasveld.’’Dat hun werk is uitgekozen is een prestatie, want er waren 350 inzendingen uit het hele land waarvan er twaalf meedingen naar een finaleplaats op 12 april bij de TU in Eindhoven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.