Tentoonstelling ’Paradijs’ op Buitenplaats Beeckestijn

Werk van het kunstenaarsduo Heringa/Van Kalsbeek.

Werk van het kunstenaarsduo Heringa/Van Kalsbeek.© pr

Werk van Elspeth Diederix.

Werk van Elspeth Diederix.© pr

1 / 2
Mitzie Meijerhof
Velsen-Zuid

Op de 18de eeuwse buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid komen cultuur, natuur en historie samen. Na een historische tentoonstelling over de 18de eeuwse bewoners ligt bij ’Paradijs’ de nadruk op hedendaagse kunst en de natuur.

Curator Tanya Rumpff heeft de tentoonstelling samengesteld. Landschap en natuur zijn de centrale thema’s van deze nieuwe tentoonstelling bij Landgoed Beeckestijn.

De kunstwerken laten de bezoeker ontsnappen aan de realiteit van alledag. Met onder andere foto’s waarin een nieuwe werkelijkheid gecreëerd wordt, en overdadige sculpturen die zowel poëtisch als licht morbide aandoen.

Daarnaast is schilder- en tekenkunst te zien. Met werk van: Elspeth Diederix, het kunstenaarsduo Heringa/Van Kalsbeek, Hans van Hoek, Hidenori Mitsue, Erik Odijk, Wouter Venema, Anne Wenzel en Hans de Wit.

‘Paradijs’ van 17 september 2015 tot 10 januari 2016. Buitenplaats Beeckestijn Rijksweg 134, Velsen-Zuid. info@buitenplaatsbeeckestijn.nl www.buitenplaatsbeeckestijn.nl. Open: donderdag tot en met zondag van 11.00 -16.00 uur. Entree volwassenen 4,00 euro.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.