Wandelroutes straks ook op papier

Marieke de Kok
IJmond

Vanaf volgende zijn de wandelingen van wandelnetwerk Noord-Holland niet langer alleen digitaal te vinden, maar ook in een foldertje.

De wandelingen van het netwerk zijn heel populair. Vorig jaar werd 32.000 keer een route gedownload via de website of de app. Daar kun je niet alleen standaard routes vinden, je kunt ook zelf een startpunt uitkiezen of een complete nieuwe route ontwerpen.

Vanwege de animo is het de bedoeling om het wandelnetwerk uit te breiden. Er wordt op meerdere plekken gewerkt aan nieuwe routes. Omdat er ook vraag bleek naar wandelingen in een foldertje, kiezen de deelnemende gemeenten er nu voor om enkele routes dus ook op papier uit te brengen. Een woordvoerder zegt: ,,Een app is leuk, maar een folder is ook handig.’’ Er zijn drie routes in een folder gezet: IJmond Culinair, Buitenplaatsen & Kastelen en een driedaagse route ‘Het IJmondpad’. Voor elke route komt een aparte folder. Woensdag is de officiële lancering. De vier wethouders toerisme en recreatie uit de IJmond: Cecilia van Weel (Beverwijk), Aad Schoorl (Heemskerk), Marieke van Dijk (Heemskerk) en Annette Baerveldt (Velsen) geven de eerste folders wegbij Chateau Marquette in Heemskerk.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.