Telstar winnaar spektakelstuk

Hein ten Berge
Velsen-Zuid

Hoezo is voetbal geen wintersport? De supporters die de warme haard hadden verkozen boven een bezoekje aan het stadion, zullen nog weken spijt hebben van dat besluit. Althans diegenen die Telstar een warm hart toedragen. De thuisploeg bleek geen last van de kou te hebben en vrat FC Volendam al voor de rust met huid en haar op: 5-0.

Volendam redde zijn gezicht nog enigszins door de uitslag uiteindelijk iets draaglijker te maken: 5-2.

(Lees hier een uitgebreid verslag: Telstar ’dansend de eredivisie in’)

Telstar wil dit seizoen nog wel eens nonchalant met de kansen omspringen. Van dat euvel had de ploeg van trainer Mike Snoei tegen FC Volendam totaal geen last.

De Velsenaren waren dodelijk effectief en legden de provinciegenoot op wrede wijze op de pijnbank. Na nog geen drie kwartier lag Volendam volledig knock-out op het canvas.

En geen Velsenaar die zich om de arme tegenstander bekommerde. ,,We kunnen nog beter dan we tot nu toe hebben laten zien’’, zei Telstar-trainer Mike Snoei in de aanloop naar het treffen met Volendam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zijn woorden bleken geen grootspraak. Telstar liet de tegenstander eventjes denken dat er iets te halen viel - Nick Doodeman raakte de paal - om vervolgens na twintig minuten keihard toe te slaan. Weer twintig minuten stond het 5-0 en was de derby beslist.

En het ene doelpunt was nog fraaier dan het andere. Mohamed Hamdaoui opende het bal met twee treffers waarvan de laatste uit een fraai tegendraads ingekrulde vrije trap.

Gelegenheidsaanvaller Shaquill Sno tekende voor nummer drie, Melvin Platje voor nummer vier en Andrija Novakovich legde de 5-0 in de touwen.

Volendam-trainer Misha Salden probeerde zijn ploeg in de rust uit de put te praten en dat hielp zowaar een beetje. Enzo Stroo en Gijs Smal wisten het Volendamse leed een piepklein beetje te verzachten: 5-2.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen