Tata Steel boekt winst op gestegen omzet

ANP
IJmuiden

Tata Steel heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van een aantrekkende vraag naar staal. Het Indiase moederbedrijf van het vroegere Hoogovens in IJmuiden behaalde een omzet die circa een vijfde hoger lag dan een jaar eerder. Bovendien boekte Tata winst, waar het in dezelfde periode vorig jaar nog rode cijfers schreef.

Tata leverde in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een kleine 6,5 miljoen staal af, 15 procent meer dan een jaar eerder. Dat was goed voor een omzet van omgerekend zo'n 4,3 miljard euro. Daarop behaalde het staalconcern een nettowinst van bijna 130 miljoen euro. Een jaar eerder stond onder de streep nog een verlies van ruim 10 miljoen euro.

In Europa ging de omzet met een derde omhoog, maar daalde het bedrijfsresultaat als gevolg van hogere prijzen van grondstoffen. Tata Steel is bezig zijn Europese staaltak samen te voegen met die van de Duitse branchegenoot ThyssenKrupp. Daardoor gaan enkele duizenden arbeidsplaatsen verloren, waarvan waarschijnlijk ook een deel in Nederland.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.