Oud-IJmuidenaar schiet getroffenen in Grieks rampgebied te hulp

Oud-IJmuidenaar Laurens woont tegenwoordig in Athene.

Leonie Groen
IJmuiden

De getroffenen in het rampgebied in Griekenland hebben hulpgoederen nodig. Het bedrijf Teleperformance in Athene vraagt alle medewerkers per mail mee te werken aan het verzamelen van spullen. Oud-IJmuidenaar Laurens Kreuze, werkzaam bij het callcenter, geeft meteen gehoor aan de oproep.

Dinsdag heeft Kreuze, die tegenwoordig in Athene woont, handdoeken en pijnstillers gekocht. „Er is gevraagd om kleding, dekbedovertrekken, handdoeken, babydoekjes, voedsel en medicatie.”

Hij levert de spullen af bij het verzamelpunt dat het bedrijf hiervoor heeft ingericht.

Donderdag vertrekken vrachtwagens richting Rafina en Nea Makri, de brandhaarden waar inmiddels 74 mensen het leven hebben verloren.

Kreuze vindt het een mooi gebaar van het bedrijf waar hij sinds april werkt. „Het bedrijf wil de wereld een stukje beter maken. We hebben ook al een keer met collega’s het strand opgeruimd.”

In Nederland zette Kreuze zich ook al in voor de samenleving. Hij is een paar jaar vrijwilliger geweest bij de Dierenambulance Velsen en was verbonden aan de IJmuidense Stichting Pro-Visie die hulpgoederen verzamelt voor Moldavië.

(Beelden uit Rafina:)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.