Kidsweken bij SnowPlanet

Elke dag de piste op tijdens de Kidsweken. Foto archief

Elke dag de piste op tijdens de Kidsweken. Foto archief

Met mooi weer naar het strand. Foto archief

Met mooi weer naar het strand. Foto archief

Suppen is nieuw tijdens de Kidsweken. Foto archief

Suppen is nieuw tijdens de Kidsweken. Foto archief

1 / 3
Mitzie Meijerhof
Velsen-Zuid

Ook deze zomervakantie zijn er weer KidsWeken bij SnowPlanet. Om precies te zijn zes kampen in de zomervakantie periode. De weken zijn ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën die in verschillende weken aan de beurt zijn.

De jongste van de jongste groep is 5 jaar oud, de oudste van de oudste groep is 17. De weken beginnen op maandag 8.30 uur. De leiding is er al ruim voor die tijd want tijdens de ochtendvergadering worden spijkers met koppen geslagen. Wat voor leuks gaan ze die dag doen? De dagen duren in principe tot 18 uur. Indien gewenst tot 19.30 uur, dat is nieuw dit jaar. Voor de kinderen die langer blijven is er dus ook nog een avondprogramma. Niet nieuw is dat de kinderen niet kunnen wachten: ,,je ziet ze altijd al buiten aan komen rennen van de auto naar de voordeur van SnowPlanet’‘, weet planner Lorenzo van Dijk.

Piste

,,We kijken met veel plezier terug op de eerste Kidsweek die in de meivakantie was. De weken staan zoals altijd helemaal in het teken staan van sport, spel, lol en plezier voor kinderen. Ze kunnen alleen komen of met een vriendje het maakt niet uit. Kinderen maken zo makkelijk contact met elkaar hier. Ze staan een week lang, elke dag een aantal uren, op de piste. Ze worden ingedeeld naar kunnen en krijgen een leraar op hun eigen ski- of snowboard niveau aangepast. Maar we gaan natuurlijk ook veel meer doen met de kinderen. Er zullen in de middag afwisselende activiteiten plaatsvinden. We hebben een compleet programma voor als het slecht weer is en voor als het mooi weer is. De hele week hebben we een touringcar met chauffeur tot onze beschikking, dat is natuurlijk ideaal. Er zijn talloze sportieve dingen die je buiten kunt doen. Regent het, dan zijn bijvoorbeeld Raceplanet en zwembaden een oplossing. Er zijn mogelijkheden te over voor alle soorten weer’’, legt Van Dijk uit.

Feest

Van het middagprogramma van de KidsWeken maakt SnowPlanet ook altijd feest. ,,In mei zijn we voor het eerst met de kinderen een aantal nieuwe dingen gaan uitproberen. We wilden weten of ze het suppen (stand up paddeling) leuk zouden vinden. Het viel enorm in de smaak en het was echt ontzettend leuk. Zelfs de allerkleinsten konden ook gewoon mee het water op. Met een zwemvest aan zaten zij voorop de brede plank bij de instructeurs. Het gaat namelijk niet om snelheid dus kun je rustig met elkaar een beetje peddelen door Spaarnwoude. De kinderen vonden het verrassend leuk om te doen en het is niet ingewikkeld. De plank is zo breed dat je er eenvoudig op kunt staan. Wie het toch niet lukt om te blijven staan die kan gaan knielen op de plank of gewoon gaan zitten. We gaan in het zomerprogramma deze keer voor het eerst paintball doen. Een variant speciaal aangepast op kinderen’’, aldus Van Dijk.

Lunch

Zelf je boterhammetje meenemen is niet nodig. ,,We hebben het grote geluk dat we een eigen restaurant hebben. Alles staat voor ons klaar op gezette tijden en de afwas wordt gedaan. Erg fijn want van al die activiteiten krijgen de kinderen honger. Ze moeten goed en gezond eten. De gezamenlijke lunch, snack, diner en drinken zijn inbegrepen in de prijs. De kinderen kunnen de hele dag fruit en drinken pakken. De ervaring leert dat ze echt de hele dag moeten kunnen drinken. Als afsluiting van de week is er een wedstrijd en kunnen de kinderen en hun ouders daarna meedoen met de afsluitende barbecue’’,vertelt Lorenzo van Dijk.

Kidsweken data: Van 7 juli t/m 11 juli, 8/15 jaar. Van 14 juli t/m 18 juli, 5/9 jaar. Van 21 juli t/m 25 juli 10/15 jaar. Van 28 juli t/m 1 augustus 8/15 jaar. Van 4 augustus t/m 8 augustus 5/9 jaar. Van 11 augustus t/m 15 augustus 10/17 jaar. In week 3 en 6 zit een overnachting op de camping.

Kosten KidsWeek 299 euro. KidsWeek inclusief avond activiteit 329 euro. Korting in geval van meerdere kinderen uit één gezin. Meer info: www.snowplanet.nl. Tel: 0255-545848.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.