In 60 seconden: Knipperlichtrelatie

Evelien Engele

In slechts een paar jaar tijd hebben we al heel wat keren overwogen om uit elkaar te gaan. Dramatisch, want we waren eens zo goed begonnen samen. Op het dieptepunt lijkt het alsof we samen niet echt meer vooruit komen, dat we in een andere versnelling terecht zijn gekomen.

Dat groot licht voor mistlicht ingeruild wordt en de wissers de regenbui niet aankunnen. Alsof de handrem erop staat en de TomTom op bestemming uitzichtloos is ingesteld. De kilometerteller staat stil. De brandstof blijkt op. De rode lampjes slaan roodgloeiend uit.

Afgelopen week was ik zelfs aan de kant van de weg gezet. Nee, er was geen ander in het spel. De accu was gewoon op. Enfin, u kent het wel. Juist op een moment dat het he-le-maal niet uitkomt. Zelfs hulp van een ingeschakelde deskundige mocht niet baten. Toch is het bijna weer ’aan’. Komen we weer samen, mijn 23 jaar oude Volkswagen Golf Cabrio en ik, want de automonteur belde vanochtend triomfantelijk op. Hij had de oorzaak gevonden van onze zoveelste dip: de brandstofpomp bleek stuk. Fluitje van een cent.

In de tijd dat ik aan het bedenken was of dit dan het moment zou zijn om voorgoed afscheid van elkaar te nemen, pingelt de telefoon. ,,Auto staat klaar. Sleutel op linkervoorband. Groetjes Gert Pieter.”

Dus vooruit, nog één poging. Op naar het volgende knipperlicht.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.