Wijn & Sfeer Culinair Kerst Event bij Holiday Inn

Mitzie Meijerhof
IJmuiden aan Zee

Voor de negende keer houdt Richard Blesgraaf, van Slijterij & Wijnhuis Zeewijck uit IJmuiden het Wijn & Sfeer evenement. Zondag 23 november kun je, tussen 13.00 - en 17.00 uur, in het Holiday Inn ideeën op doen voor de feestdagen, proeven en genieten.

,,De nadruk ligt op wijn. Wie weet wat er op tafel komt met de feestdagen kan hier een geschikte wijn vinden. Bezoekers kunnen proeven en uiteraard geven we advies.

Mensen vinden het soms lastig om de juiste wijn bij het juiste gerecht te vinden. Bij oesters bijvoorbeeld moet je echt een droge wijn schenken. Het is belangrijk dat een gerecht en een wijn elkaar aanvullen en niet afstoten.

Schudden

We laten traditionele wijnen proeven maar we introduceren ook een aantal nieuwe wijnen Mousserende wijnen uit Italië, deze zitten in felgekleurde flessen die weer erg leuk staan in gekleurde ijsemmers. We laten ook de twee mousserende wijnen zien en proeven van het Spaanse merk 'Dream, the sparkling wine'. Schud je deze flessen dan ontstaat er in de fles een marmereffect in zilver- of goud kleur. Ze zijn heerlijk en staan natuurlijk prachtig op een feesttafel.

Er komt een dame van het wijnhuis om er alles over te vertellen en te demonstreren. Het Nederlandse echtpaar Jacqueline en Rutger Grijsales. Zij hebben een wijngaard en wijnhuis in het Rhonegebied en komen speciaal voor dit evenement naar IJmuiden. Zij zijn aanwezig met hun hele assortiment wijnen en vertellen er van alles over. Uiteraard hebben we zondag allerlei leuke aanbiedingen voor de feestdagen. Mensen kunnen bestellingen doen met korting en er zijn wijnen waarbij je bij een bestelling van vijf de zesde fles gratis krijgt."

Gin

Blesgraaf komt niet alleen met wijnen. ,,We gaan ook een gin tonic proeverij doen. Die mix is weer enorm trendy op het moment. Gin is een verbastering van jenever en komt eigenlijk uit Nederland via koning Willem de derde. Er zijn veel soorten gin die je kunt proeven maar ook verschillende soorten tonic want er zijn ook wel 80 verschillende soorten tonic. We passen heel precies de smaak van de gin aan bij de daarbij passende tonic. Ook hebben we Champagne, likeuren, port, grappa, rum en whisky om te proeven. We zijn zelf heel erg te spreken over de likeuren van Zuidam uit Brabant. Binnenkort gaan we een excursie doen naar deze distilleerderij’’, aldus Blesgraaf.

Bij de proeverijen is ook een kaas- en worst markt. ,,We laten ook kaas en worst proeven. Er komt een kok van Minato Mirai sushi maken en je kunt oesters en zalm eten’’, vertelt Blesgraaf.

Wijn & Sfeer, zondag 23 november. Holiday Inn, Kennemerboulevard IJmuiden aan Zee. Kaarten 12,50 euro verkrijgbaar via: Info@zeewijck.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.