Boms wil weer ’thuis’ spelen

Plezier staat centraal bij BOMS.

Plezier staat centraal bij BOMS.© eigen foto

Kees de Boer
Velserbroek

Musicalgroep Boms heeft zijn roots in Velserbroek. Vandaag staat de groep in de schijnwerpers.

Wanneer is musicalgroep Boms opgericht?

,,Musicalgroep Boms is opgericht op 10 mei 1982”, zegt secretaris Margreet Hink. ,,Afgelopen februari hebben we ons 35-jarig bestaan met een speciale jubileumvoorstelling gevierd.”

Kun je omschrijven hoe de sfeer is bij jullie?

,,Boms is een supergezellige groep mensen die enorm gemotiveerd is om een mooie voorstelling op de planken te brengen. Er wordt serieus en hard gewerkt aan zang, dans en spel, maar er is ook altijd ruimte voor een lach. Vooral tijdens de spelrepetities wordt er heel wat afgelachen. Het is zo leuk om te doen.”

Wat is typisch Boms?

,,Typisch voor ons is dat we nooit kant en klare musicals spelen, maar dat er een stuk voor ons geschreven wordt. Hierbij wordt altijd erg rekening gehouden met de karakters van de spelers, zodat we een stuk spelen dat goed bij ons past.”

Wanneer repeteren jullie en zijn jullie bezig met een uitvoering?

,,We repeteren altijd op de maandagavond in het dienstencentrum Zeewijk. Op dit moment repeteren we voor een stuk dat we volgend jaar november gaan laten zien. Het wordt een bijzonder leuk stuk, wel weer een beetje anders dan het vaste publiek van ons gewend is. Maar met veel leuke, herkenbare en ook wat modernere liedjes.”

Hoe kijk je naar de toekomst?

,,De toekomst van de groep is op dit moment een beetje moeilijk te bepalen. We zijn ontzettend enthousiast en gemotiveerd om door te gaan, maar na de sluiting van het Witte Theater is het voor ons erg moeilijk om een geschikte speellocatie te vinden. We hopen dus heel erg dat er een goede oplossing komt voor het Witte Theater, zodat we de hierop volgende voorstelling gewoon weer ’thuis’ kunnen spelen.”

www.musicalgroepboms.nl

Kees de Boer

e1864388-bcd5-11e7-baab-6f0a80b7b6c2.pdf

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.