Voorbereid en vol vertrouwen overstap naar brugklas maken

Een brugklasser op weg naar zijn nieuwe school.

Een brugklasser op weg naar zijn nieuwe school.© Archieffoto

Evelien Engele
Velsen

Om de stap van basisschool naar middelbare school een stuk kleiner te maken, biedt Study Consultancy aan het einde van de zomervakantie brugklastraining.

De training, bestaande uit drie sessies van twee uur per keer, is speciaal bedoeld voor leerlingen uit groep acht en wordt gegeven in kleine groepjes. Study Consultancy, die zich bezighoudt met individuele begeleiding, huiswerkbegeleiding en bijles, heeft de begeleiding ontworpen aan de hand van hun jarenlange ervaring in het begeleiden van middelbare scholieren. Ervaren pedagogen zullen begeleiden.

Plannen

Tijdens de training wordt ingegaan op het gebruik van de elektronische leeromgeving, plannen, het aanleren van studievaardigheden en het oefenen met leerstrategieën.

In een ongedwongen sfeer krijgen de leerlingen tevens de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende vakken en bijbehorende leerstrategieën. Door middel van oefeningen komen ze erachter welke leerstrategie bij hen past. Deze strategieën kunnen zij vervolgens aan het begin van de eerste klas gelijk gebruiken.

Doordat ze weten wat hen staat te wachten en hoe ze kunnen leren, neemt dit spanning weg en levert dit zelfvertrouwen en motivatie op. De training wordt in de twee weken voorafgaand aan de zomervakantie gegeven. Data en tijdstippen van de drie sessies worden in overleg vastgesteld.

Wie interesse heeft, kan contact opnemen via info@studyconsultancy.nl of 023- 539 2664.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.