Weer gelijkspel voor Telstar

Hein ten Berge
Alkmaar

In een vrij curieus decor van lege stoeltjes speelde Telstar voor de vierde keer dit seizoen gelijk. Voor zo’n 1500 toeschouwers leek Jong AZ in het Afas Stadion te winnen. Diep in blessuretijd maakte Donny van Iperen echter gelijk: 2-2 (zie video).

Het leek alsof Telstar aanvankelijk onder de indruk was van die ietwat troosteloze omstandigheden want de Velsenaren begonnen beroerd.

(Lees hier: Mike Snoei na vierde gelijkspel: ’Zo schiet het niet erg op’)

Teun Koopmeiners schoot na nog geen tien minuten de jonge Alkmaarders op voorsprong na een knullig misverstand tussen Jerdy Schouten en Junior Toretta.

De Italiaanse Braziliaanse middenvelder moest zich een paar tellen later geblesseerd laten vervangen. De avond die tot dan toe louter ongeluk had gebracht kreeg toch een andere wending.

(Kijk hier naar een samenvatting van de wedstrijd)

Mede ook door de ingevallen Mo Osman die zich pas twee dagen speler van Telstar mocht noemen. Osman bleek geen last van zenuwen te hebben en herstelde eigenhandig het evenwicht op het middenveld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanaf toen was het vooral Telstar dat de klok sloeg. Een schot van Gerson Rodrigues kon onschadelijk worden gemaakt door AZ-doelman Gino Coutinho maar daarna was het wel raak na een mooie aanval die door Andrija Novakovich werd afgerond.

Het was het eerste officiële doelpunt van de huurling van Reading. Op slag van rust had hij trouwens voor de tweede keer kunnen en moeten scoren. Deze keer lag Coutinho in de weg.

Na rust vielen er een stuk minder kansen te noteren. Jong AZ pakte het initiatief en maakte het verschil via Fred Friday die een messcherpe counter feilloos afrondde: 2-1. In een ultieme krachtsinspanning wist Van Iperen uit een scrimmage alsnog gelijk te maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal