Geen stappen na rellen tijdens het Dorpsfeest Santpoort

© ANP

Kees de Boer
Santpoort-Noord

Jarenlang ging het goed en dit jaar braken er ineens rellen uit tijdens het Dorpsfeest Santpoort. Tijdens de onlangs gehouden vergadering van het wijkplatform Santpoort-Noord werd de onrust besproken. Het had veel negatieve publiciteit opgeleverd voor het dorp. Of er stappen genomen moesten worden richting de organisatie of richting de gemeente? De aanwezige leden vonden van niet.

Dicky Sintenie sprak van een eenmalig incident, met name veroorzaakt door de relatief vroege sluiting van het Dance Valley-evenement.

Dat veroorzaakte een grote stroom feestgangers richting het Dorpsfeest Santpoort, aldus Sintenie. Wijkplatformvoorzitter Machiel van Klink: ,,Je zag alllerlei mensen die je normaal gesproken nooit ziet bij het Dorpsfeest.’’

Verder kwam het HOV project kort ter sprake. Machiel van Klink wist te melden dat de inspraakprocedures voor de bushaltes gestart zijn bij de gemeente.

Een ander punt was het project BUUV. Dat is geen succes gebleken. Er is weinig respons, sommige kaartjes hangen er al vanaf het begin van het project.

Ook de bomenschade veroorzaakt door de zomerstorm was een agendapunt. Vooral in de Antillenstraat, tegenover de Velserhooft en bij de Cremerlaan zijn veel bomen gesneuveld. Besloten werd een brief naar de gemeente te sturen met de vraag voor herbeplanting.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.