Tuchtzaak na dood patiënte Velserduin Driehuis nog niet ten einde

Foto ANP© Foto ANP

Carlo Nijveen
Driehuis

De tuchtzaak rond een arts van verpleeghuis Velserduin in Driehuis die na de dood van een hoogbejaarde revalidatiepatiënte van nalatigheid werd beschuldigd, is nog niet ten einde.

De dochter van de 96-jarige Haarlemse gaat in beroep tegen de uitspraak van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Amsterdam. Dat college vindt dat de specialist ouderengeneeskunde van Velserduin niets valt te verwijten, werd eerdere deze week duidelijk. Maar omdat de dochter van de overleden revalidatiepatiënte zich tegen dat vonnis verzet, moet de kwestie nu onder de loep worden genomen door het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Een nieuwe uitspraak over de zaak zal naar verwachting pakweg acht maanden op zich laten wachten, aldus een woordvoerder.

’Te afwachtend’

De zaak tegen de specialist ouderengeneeskunde loopt al sinds de zomer van 2013. De dochter van de overleden Haarlemse verwijt de arts van Velserduin dat hij te afwachtend was, toen vorig jaar bij haar moeder een longontsteking werd ontdekt. Door de vermeende passiviteit van de arts zou de 96-jarige vrouw te laat in het Beverwijkse Rode Kruis Ziekenhuis zijn opgenomen. In dat ziekenhuis blies de revalidatiepatiënte half februari 2013 haar laatste adem uit.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.