Veel muziek op het Dorpsfeest Velsen-Noord

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Het Dorpsfeest Velsen-Noord (17-19 juni) bij het Stratingplantsoen kent veel muziek. Alle dagen zijn er optredens, uiteenlopend van DJ’s tot diverse bandjes.

De eerste dag, vrijdag 17 juni, zijn er uitsluitend bands met onder meer Leff, Fortify, Gaaf, Cliché, One (The U2 experience) en the Relic. Het programma op die dag begint zes uur en duurt tot twaalf uur. De zaterdag start om 11 uur met een feestelijke rondgang door het dorp onder begeleiding van orkest Booh.

Verder is die dag een optreden van Felison Brass band (12 uur), handbalspelletjes door HCV ’90, voetbalspelletjes door FC Velsenoord en van 12 tot 17 uur is er een gratis mini-kermis voor de kleintjes. De middag staat voor een groot deel in het teken van presentaties van verschillende verenigingen uit het dorp en een ouderenmiddag met bingo en muziek. Aansluitend is er om 17 uur een kinderdisco en een half uur later start de barbecue. ’s Avonds is het de beurt aan Vicot (de Velsen-Noordse ’Michael J’), de Top 40-band Kink en een afsluitend optreden van DJ Miss Faith.

De zondag begint om 11 uur een reünie in de feesttent namens De Vrienden van Velsen-Noord en de vrijwilligers van de Facebookpagina 'Je bent Velsen-Noorder'. (Ex-) bewoners van dit gemeentedeel en leden van de Facebookgroep kunnen elkaar ontmoeten. De ruim 2400 leden van deze pagina is gevraagd om foto's en verhalen in te sturen over de Velsertunnel en zomerse jeugdfoto's. Een selectie van het ingestuurde materiaal is te zien in de feesttent.

Om 11 uur begint ook de eerste editie van de Velsennoordse Buikschuifkampioenschappen. Het spelletje is de opvolger van de traditionele Zeskamp. Het buikschuiven is voor kinderen vanaf groep 3 tot en met 15 jaar. Volwassenen kunnen meedoen vanaf 16 jaar. Er wordt in 3 categorieën ‘buikgeschoven’: groep 3 t/m 11 jaar, 12 t/m 15 jaar en vanaf 16 jaar. Vanaf 14 uur is er een Amsterdamse middag met Johnny Lans, Bob van Veen, Harold Cornee, Rene Philippo, Glenn Palm en Koen Raadt.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.