Waterpoloërs VZV geven coach Mors een mooi afscheid

Marcel Tabbers
IJmuiden

Coach Henk Mors kreeg een passend afscheid van ’zijn’ VZV-mannen. Kampioen ZV Haerlem had geen moeite met De Robben. De derby tussen ZPCH en het Haarlemse DWT leverde een zege op voor de Hoofddorpers. De competitie 2017-2018 zit erop.

In het debuutseizoen in de eerste klasse zijn de mannen van VZV als zevende geëindigd. In het laatste duel werd in het eigen zwembad De Heerenduinen in IJmuiden met 11-9 van nummer vier VZC gewonnen.

En dus was er een grote glimlach op het gezicht van scheidend coach Henk Mors, die na vijf seizoenen zijn taak overdraagt aan Joachim de Ruijsscher.

„Wat ik vandaag gezien heb,daar hebben we met z’n allen heel hard aan gewerkt al die tijd. De eerste twee periodes was het genieten met een 10-5 voorsprong”, liet Mors weten, terwijl hij het ene na het andere bedankje kreeg van zijn spelers.

„Daarna werden we moe, en maakten we onnodige fouten. Zij kwamen terug tot 10-9, maar gelukkig konden we toch in de laatste minuut een doelpunt maken.”

Het had anders af kunnen lopen als keeper Michael Raap niet zo goed in vorm was geweest. Toeschouwers Albert Krab en Edwin Gerrits vonden de goalie met stip ’man of the match’.

De 28-jarige Raap was er nuchter onder. „Ze hadden een rood puntje om op te schieten”, zei hij wijzend naar zijn verbrande borstkas. „Maar daardoor hield ik ze wel tegen.”

Toch was er bij Raap geen moment twijfel geweest dat de IJmuidenaren zouden winnen. „Het ontbrak aan actie. Ook van de midvoor. We gingen de ballen rondspelen. En op zo’n moment neemt Henk een time-out om de boel weer op scherp te zetten. En dat lukte perfect.”

Rick Mors bepaalde 37 seconden voor tijd de eindstand.

Als een waardig kampioen nam ZV Haerlem afscheid van een succesvol seizoen. De Robben kreeg er in De Planeet flink van langs: 25-7.

„Alles leek te lukken vandaag. Er waren echt prachtige combinaties en hele mooie doelpunten. De laatste was de mooiste waarbij Matthijs Linck met links scoorde”, aldus een opgetogen coach John Speet.

„Jammer dat het seizoen is afgelopen, maar als deze wedstrijd maatgevend is voor het volgende seizoen in de eerste klasse, gaat het helemaal goed komen.”

In het SKWA was ZPCH met 9-7 te sterk voor DWT. Beide teams waren al zeker van lijfsbehoud in de derde klasse waarin ZPCH vierde en DWT negende werd. „Er zat geen tempo in. We misten heel veel kansen, maar door de individuele kwaliteiten van met name Dane Guerard hebben we het verschil gemaakt”, liet scheidend coach van ZPCH Norbert Wijngaarden weten.

Voor DWT kon het seizoen al niet meer stuk. Op eigen kracht werd vorige week al handhaving gerealiseerd. Als antwoord op de zoneverdediging van ZPCH werd vanuit de tweede lijn het doel van de Hoofddorpers onder vuur genomen.

Coach Jeroen Barning: „Het team is flink gegroeid in een heel leerzaam seizoen. De rek is er nog lang niet uit. Daarom ben ik heel blij dat we niet gedegradeerd zijn.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen