Telstar blijft op nul staan

Telstar blijft op nul staan
Velsen-Zuid

Nul punten en nog geen doelpunt gemaakt. Dat is niet bepaald de competitiestart waarop Telstar-trainer Mike Snoei had gehoopt. Na de 1-0 nederlaag op de eerste speeldag bij RKC Waalwijk, ging Telstar ook in eigen huis met dezelfde cijfers tegen MVV onderuit. Toch leken de Velsenaren aanvankelijk vrij kansrijk. MVV trok zich terug en dat leidde meteen tot een kleine belegering.

Grote kansen leverde dat niet op, hoewel Ryan Seager zomaar had kunnen scoren. Maar na een minuut of twintig belandde de bal aan de andere kant na een curieuze carambole plotseling op de lat boven Telstar-doelman Sven van der Maaten. Joeri Schroijen joeg de bal vervolgens uit de rebound het stadion uit.

Dat was kennelijk het sein voor de bezoekers om de schroom van zich af te werpen. ’Van de gool af!’, brulde Elsen en dat was precies was zijn ploeg daarna deed. Telstar kreeg het moeilijker en moeilijker en zag onder meer Asumah Abubakar de paal raken. Meteen na rust kreeg MVV nog eens twee opgelegde kansen - opnieuw bracht de paal redding - en mocht Telstar van geluk spreken dat de nul op het scorebord bleef staan.

Na een uur kregen de Witte Leeuwen weer wat kleur op de wangen, maar het hield allemaal niet over. Een kwartier voor tijd profiteerde Joeri Schroijen nadat Van der Maaten een hoge bal niet wist te klemmen. Telstar miste daarna de stootkracht en het vernuft om in de slotfase alsnog een punt uit het vuur te slepen: 0-1.

Lees ook: De keuze is reuze bij Telstar

Meer nieuws uit Telstar