De Plataan in Velsen-Noord komt ook lokaal tekort

Susanne Moerkerk

Basisschool de Plataan barst uit haar voegen. Komend schooljaar kan de school zonder aanpassingen niet meer alle leerlingen kwijt.

Daarom wordt de hobbyruimte van Wijkcentrum De Stek bij het schoolgebouw getrokken.

De Plataan, die in 2015 werd geopend, is gevestigd in wat de gemeente betiteld als een ’multifunctioneel gebouw’. In het pand zitten ook Peuterspeelzaal De Vlinder en het wijkcentrum, zodoende hoeft er geen aanbouw of bijgebouw geplaatst te worden maar is een interne verbouwing voldoende.

De gemeente Velsen is momenteel nog in onderhandeling over de aanbesteding, daardoor is nog onduidelijk wat de verbouwing gaat kosten. Volgens wethouder Annette Baerveldt worden aan een hobbyruimte in een wijkcentrum andere eisen gesteld dan aan een lokaal en zal de verbouwing meer zijn dan alleen stoelen en tafels neerzetten.

Goed nieuws

Dat de school zo kort na de opening al te klein is, vindt Baerveldt ’goed nieuws’. ,,Weer een basisschool in Velsen die uit haar jasje barst. Het geeft aan dat er vaker gekozen wordt om in het eigen dorp naar school te gaan, dat is mooi.’’

Vorige week werd duidelijk dat de Zefier in IJmuiden en de Parnassiaschool in Santpoort komend schooljaar ook te klein zijn voor het aantal leerlingen van de scholen. De Zefier wijkt met twee klassen uit naar De Dwarsligger, een klas van de Parnassiaschool heeft huisvesting gevonden in een bijgebouw van het naastgelegen Hospice de Heideberg.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.