Ex verzet zich tegen veroordeling wegens fors geweld in IJmuiden

Carlo Nijveen
IJmuiden

De 26-jarige Abdel A. legt zich niet neer bij de straf die hem is opgelegd wegens een poging zijn ex-vriendin en haar zus in IJmuiden om het leven te brengen. Dat heeft zijn advocaat Susanne Bauduin desgevraagd laten weten.

De rechtbank in Haarlem heeft A. onlangs veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk. De magistraten achten overtuigend bewezen dat hij zijn voormalige geliefde en haar familielid op 10 januari van dit jaar tijdens een ontmoeting met een pistool en een mes heeft aangevallen. Maar zij legden de man wel een lichtere straf op dan door het openbaar ministerie (OM) was geëist. De officier van justitie had gevraagd om vier jaar achter slot en grenden, waarvan de helft niet ten uitvoer zou hoeven te worden gelegd.

A., zijn ex en haar zus kwamen begin dit jaar eerst oog in oog te staan in de buurt van de IJmuidense Kuba moskee. De twee vrouwen werden daar volgens de rechtbank ernstig bedreigd. A. haalde het pistool tevoorschijn, richtte ermee en zette het wapen daarna ook dreigend en scheldend tegen het hoofd van een van de vrouwen.

Agenten

Maar toen politieagenten langskwamen en vroegen wat er aan de hand was, lieten de zussen uit angst niets merken. Nadat de agenten waren vertrokken, renden zij weg in de richting van het Pleiadenplantsoen. Maar daar kwam het van een nieuwe confrontatie met A., die niet kon verkroppen dat zijn vroegere vlam hun relatie had beëindigd. De twee zussen raakten gewond, doordat A. op hen inhakte met het mes dat hij bij zich had.

De advocaat van de uit Velsen afkomstige man stelt nog steeds dat haar cliënt niet de bedoeling had om de vrouwen te doden. Dat blijkt volgens haar onder meer uit de geringe ernst van het letsel dat zij opliepen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.